top of page
Forfatters billedeJill & Mikkel Opleverne

Butterfly Valley - Rhodos

Opdateret: 21. feb. 2023


Hvis du er til smuk natur, rindende vand og små vandfald, svalende skygge, ro og et HAV af sommerfugle - så er Butterfly Valley på Rhodos nok en seværdighed for dig !!


Turen igennem dalen er estimeret til at tage ca. en time, dette tur/retur. Vi har muligvis slået rekord i at være de gæster der opholdte sig længst i dalen - gangbesværede og ældre mennesker har med garanti været igennem dalen hurtigere end os.

Til gengæld, så har vi suget oplevelsen helt ind under huden så vi stadig næsten kan høre det rindende vand, fornemme "lyden" af ro og mærke stemningen fra dalen - det er nemlig noget helt specielt.


 

Facts om sommerfuglene i Butterfly Valley

  • Det er én speciel art af sommerfugle, der søger mod sommerfugle dalen - arten hedder Panaxia Quadripunctaria på dansk Rhodosbjørn.

  • Sommerfuglene tiltrækkes af de specielle træerne Liquidambar orientalis (orientalske Sweetgum-træer). Sommerfugle dalen er den eneste naturlige skov med disse træer. Træerne udskiller et særligt stof, der tiltrækker netop denne art af sommerfugle, og det i hobetal.

  • Sommerfuglene søger til Butterfly Valley når de kommer til afslutningen af deres livscyklus. Her formere de sig, inden hunnerne flyvere videre til et andet sted for at lægge deres æg.

  • Sommerfuglene hviler om dagen og man oplever derfor mest, at de sidder på stammer og klipper.

  • Når de letter forvandler sværmen sig fra sort og hvid, til smukke rød-orange farver.

  • Når de sætter sig i store klynger, vender de alle samme vej, hvilker giver et ret spektakulært syn.... når altså først man får øje på dem. De kan godt være godt kamufleret.

  • Sommerfuglene kræver ro og, hvilket der skiltes flittigt med. Høje lyde og snak er ikke tilladt, der hviler derfor en ro over parken, selvom det er velbesøgt af turister.

Klik på billederne for fuld størrelse


 

Butterfly Valley er meget mere end "blot" sommerfugle.

I parken, er der bygget de smukkeste stier, der bugter sig igennem dalen og fører dig langs det rindende vand fra kilderne til små og lidt større vandfald.

Stierne og gangbroerne er bygget i materialer, der på smukkeste vis falder i et med naturen og gør turen, om muligt, endnu pænere.


Turen kræver dog lidt god fysik - der er masser af trapper og gode stigninger, stier der bugter sig og smalle steder, så gåturen igennem dalen er desværre ikke for gangbesværede. Der er dog mulighed for at komme ind i parken flere steder, derfra kan man sagtens sidde og nyde noget af den skønne natur og det smukke sommerfugle-fænomen.


Man skal ikke være grebet ret meget af natur, for at synes, at en gåtur igennem dalen hører til de mere seværdige - vi var i alt fald meget begejstret.






Hvis du har mere at give af, når du når op for enden af dalen, så snyd ikke dig selv for de sidste højdemeter og den smukke udsigt oppe på toppen ved Kalopetra Monastery - men husk ekstra vand, det er en varm tur.


Det er virkelig det hele værd !!

Klik på billederne for fuld størrelse


Og husk at nyde de smukke vandfald og naturen en ekstra gang, når du går tilbage igen :)




Ud over den smukke natur, så er her endnu en grund til at turen kom til at tage MEGET lang tid !!


Med Jill bag kameraet, så VED man bare det bliver en rigtig lang dag... altså sårn virkelig lang !!


 

Det praktiske

Sæson:

juni - september

Åbningstid: 8.00 - 19.00

Pris:

Juni-september: 5€ / Børn 0-12 år gratis

Oktober-maj: 3€ / Børn 0-12 år gratis


 

Fornem mere af dalen og naturen i vores lille video om Butterfly Valley


Husk at gemme Butterfly Valley på din Pinterest :)


24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page