top of page
Forfatters billedeJill & Mikkel Opleverne

Torø rundt - 5 km.

Opdateret: 21. feb. 2023


Torø er en lille ø der ligger ca. 3 km. syd for Assens. En rundtur på øen langs kysten, med start fra den lille idylliske by og tidligere fiskerleje Torøhuse, giver en tur på ca. 5 km. og en smuk en af slagsen.

Man kommer til Torø fra den lille idylliske by Torøhuse, et tidligere fiskeleje med små fine gader og idylliske huse.

Den danske komponist Jacob Gade, mest kendt for sin Tango Jalousie, boede i den lille by indtil hans død og har fået opkaldt en gade efter sig.


Torø rundt - Maj 2021

Torø til fods

Torø var tidligere privatejet, men ejes i dag af Københavns Lærerforening og der er offentlig adgang på det meste af øen. Holder man sig til kysten, så er man sikker på ikke at overtræde noget privat.

Tidligere kunne man sejle hele vejen rundt om Torø, men på grund af sandbanker, flyttet af naturen, er øen i dag landfast med Torøhuse, via en gangbro - der er kun adgang til Torø til fods.




Turen rundt på Torø

På vores tur, gik vi venstre om. Ad den vej rammer man hurtigt stien, langs kysten. På en solskinsdag er der den smukkeste udsigt til Lillebælt, "højt til loftet" og masser af fuglekvidren. Følgen man ruten på kortet, er turen omkring 3 km. tager man kysten rundt, så får man meget mere natur, oplevelser og et par km. mere i benene.



Korset på Torø

På spidsen af øen, står der et kors. Under en grusgravning fandt man 3 skeletter, man mener at graven stammer fra den tidlige oldtid - korset er rejst til ære for de 3 fundende og blev rejst af de tideligere ejere, Plum familien.


På stranden kan du være heldig at finde flotte fossiler


Torø set fra oven

På modsatte side af øen, kommer man forbi den fineste lille bugt. Er vejret og vandet til det, så er det et ganske fint sted til en dukkert - uanset badning eller ej, så smager madpakkerne fortrinligt på dette spot.

Vi havde i dagens anledning med blå himmel og smag af sommer, taget dronen med - at se Torø fra oven er noget af et prægtigt syn.




Fra land fejler udsigten så absolut heller ikke noget.


Det lille fiskeleje

Når man går retur til fastlandet, kommer man forbi det lille fiskeleje, med den fredede naturhavn, hvor fiskerne i sin tid havde deres både liggende for svaj.

I dag er der stadig aktivitet ved den lille havn, de små fiskerhuse og fiskenettene der står klar giver øen ekstra hygge og idyl og man fornemmer næsten stemningen fra gammel tid - omend der var meget mere travlhed, aktivitet og der blev knoklet igennem.





Hvis ikke allerede Torø rundt - og besøg i den smukke perle af dansk idyl, Thorøhuse - er på din Bucket Liste, så vil vi helt klart anbefale at den kommer det. Medbring madpakke, kaffe, badetøj (til de gode sommerdage) så er vi ret sikre på, at du får ...


Én på opleveren




Gem turen på din Pinterest, så du ikke glemmer den





Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page