top of page
Forfatters billedeJill & Mikkel Opleverne

Blåvand - Æ Westerhav

Opdateret: 18. feb. 2023


Et absolut must for os, når vi er på kanterne, er et besøg ved Blåvands Huk - Danmarks vestligste punkt.


Blåvandshuk Fyr der, når man står på toppen, giver den smukkeste udsigt ud over det store Westerhav og som står så smukt og pryder i klitterne og leder skibe uden om Horns Rev, der strækker sig langt ud i Vesterhavet.


Fyret er i dag fredet, men er åben for turister (mod en lille betaling) og med sin beliggenhed i klitterne samt en højde i sig selv på 39 meter, kommer man efter 170 trin op i 55 meters højde og dermed også op til en fantastisk udsigt over Blåvands Huk, de lange hvide sandstrande og bunkerne der ligger, næsten så langt øjet rækker.


Ved Blåvands Huk har man også mulighed for at gå på opdagelse i de mange bunkers der ligger i området. Nogle af dem kan man kun lige kigge ind i, mens andre giver mulighed for at gå rundt i gange og på opdagelse i meget små, og meget mørke rum !! En af vores yndlingsbeskæftigelser ved Blåvands Huk er at bestige bunkerserne og springe ned i det bløde sand, dette mest om sommeren i bare tæer..... og når vi har selskab af vores poder.



Uanset årstid, vejr og vind, så giver turen ud til Blåvands Huk altid en ekstraordinær oplevelse, det store hav, vinden og de åbne vidder giver om noget energi, livskvalitet og røde kinder.


Der er rig mulighed for at parkere ude ved fyret.


Er du til shopping og cafeer, så er der rig mulighed for det også. Butikker, cafeer og restauranter ligger som perler på en snor inde i Blåvand - vidner om at Èn på Opleveren ikke er de eneste, der er faldet for stedet. Der er godt gang i Blåvand hele året rundt.



Alfred, vores tro følgesvend, når gigten i hans gamle ben tillader det, synes også rigtig godt om udsigten over Vesterhavet og gåtur omkring Blåvands Huk.

Måske jeres næste tur bliver til Danmarks vestligste punk, Blåvands Huk


Rigtig god tur

Én på Opleveren


Blåvands Huk - Sommer

Klik på billederne for fuld størrelse


Blåvands Huk - Vinter

Klik på billederne for fuld størrelse


Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page