top of page
Forfatters billedeJill & Mikkel Opleverne

Filsø



Filsø er Danmarks 6. største sø og ligger ved Henne. Filsø blev i 2012 genetableret efter i mange år, at have været tørlagt så jorden kunne dyrkes. Siden genetableringen er Filsø blevet kaldt det "botaniske mirakel" og har nu et rigt fugleliv og mange plantearter, som ikke har været set i mange år.


Ellipsen

I forbindelse med genetableringen af Filsø blev der lavet en ellipseformet bro. Ellipsen starter inde ved formidlingsbygningen og går hele vejen ud omkring søen og er belagt med beton så alle har mulighed for at komme ud og være tæt på naturen, også gangbesværede og kørestole. Broen giver en smuk udsigt ud over søen.




Fugleliv Er man til at kigge nærmere på det rige fugleliv, så kan man via fine stier og et par kilometers gåtur. Er man ikke til fugleliv så er turen ud til udsigtstårnet stadig gåturen værd, belønningen er frisk luft i kinderne og smuk natur.



Isfuglen - Kingfisher På en af vores første ture ud til Filsø, var vi så heldige at støde på denne sjældne lille fyr, en Isfugl. Hvis du går ned til starten af dæmningen, ved Filsøgård, så kan du være heldig at se den sidde ved sivene.

På all trails er der flere længere vandreture i området omkring Filsø, dem har vi endnu ikke prøvet, vi nåede kun et smut ud over dæmningen, så vi har stadig mange gode oplevelser til gode ved Filsø... heldigvis


Én på opleveren




3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page